RECEPT.
Den här varianten av brownies är lite seg och har mycket god och fyllig chokladsmak.
ca 25 bitar.
• 125 g mörk choklad, 56-64 % • 100 g smör, rumstempererat • 3 dl socker • 2 ägg • 2 msk kakao • 1 tsk vaniljsocker • 1 1/2 dl vetemjöl • 75 g mörk choklad, 70 % • 100 g valnötter, grovt hackade •
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugnen. Rör ihop smör och socker. Vispa äggen i en separerad bunke. Arbeta in det uppvispade äggen lite i taget och sedan den smälta chokladen. Sikta kakaon, vaniljsockret och mjölen i en bunke och vänd i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd i den och valnötterna i smeten. Lägg bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24x24 cm, och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar. Sedan lägger du upp dessa underbara kakor på ett prydligt fat.
/Saga.
det såg gott ut :)
tack!
du går bara på blogg sen står de där:)
hoppas du får en bra dag sötnos! =)
HEJ.
Nu ska jag svara sådär tråkigt och opersonligt igen. ^^
Filippa: ja, visst gör det och de är de också. ;)
Matildac: Jaha. Tack så mycket.
Alina: Tack, förresten har jag redan fått en underbar dag med Elly.
Varma kramar. Saga.