En kort dag och sedan påväg till Skåne!

Imorgon klockan tre ska jag åka bil ner till mitt älskade hemland, Skåne. Där är det varmt och det blir en ära att fira påsken med mina far- och morföräldrar. Jag ska träffa en hel del kusiner också och de är allt från 1-27 år gamla. Jag har verkligen en riktigt stor och härlig släckt! Jag ska tyvärr tvingas gå i skolan fram till klockan 12.05 och sedan får jag åka hem och packa!

Jag kanske inte kommer att ha tillgång till dator där nere så vi ses när jag kommer hem på Måndag den 5 April. Jag kommer självklart att skriva om min helg då!
Ha det super!
/Saga.

Fish Tank.

Jag ska nu luta mig tillbaka med en hembakad muffin och en kopp pepparkaks te och se på den hyllade filmen "fish tank". Den verkar vara super bra och har fått bra kritik. Jag ska nämligen se filmen, lagligt, på stagevu.se. Min bror har sagt att den sidan är laglig eftersom man ser filmen PÅ sidan och inte laddar ner den.
Har du sett den? Är den bra?
Jag hoppas du får en bra eftermiddag!
/Saga.

Hej allihop!

HEJ!
Jag har just kommit hem från skolan som i stort sätt var en av de mest kreativa dagarna i veckan, vi har både idrott och slöjd, något jag verkligen uppskattar. Jag gjorde klart min spegel på träslöjden. Den var gjord av furu och har tagit mig lång tid att göra men denna spegel ska jag ge till familjen, speciellt min mamma eftersom det är hennes present i "efter skott".
Jag har också varit med Elly och Julia hela dagen som alltid men det har varit lika kul som förr, vi fick utländsk fisk och ris, sallad och annat, som te.x keso och knäckebröd. Jag åt dessvärre nog allt av maten, den var inte så otroligt god men den gick ner, det gjorde den.
Jag har också några bilder på "dagens jag" som jag nu kallar det.
Oj! Vad glad man kan vara.
De var bättre.
Ha det bara bra!
/Saga.

Busig!

HEJ.
Detta får bli ett snabbt inlägg, eftersom jag inte får vara inne på datorn på mina så kallade "skärmfria dagar". (Tisdagar och Torsdagar.) Jag hoppas att du får det jätte bra under min skärmfria dag så återkommer jag imorgon med en massa blommor och mys!

- Jag passar på att berätta om skolan idag men det blir bara en snabb fakta.
• Brottning på skolgården
• Internationellt prov.
• "Mamma dag". (i betydelse: vara med mamma hela dagen.)
• Handboll klockan sex.
• God middag.
• Sov daggs igen!
Jag ska snart logga ut från denna dator och fixa lite i mitt rum, städa garderoben o.s.v.

Ha det nu super så återkommer jag i morgon!
/Saga.

♥ Elly och Julia ♥

Om jag kunde skulle jag just nu ge er blommor och kakor! Ni är mina bästa vänner, snälla och rara, och bara helt underbara.
Elly ♥ Julia ♥ Saga.
"En hälsning till Elly och Julia."
God natt och sov söta drömmar!
/Saga.

Vem är det?

Ja, vem är du? Du som säger att "jag har minst 3 kompisar som vill vara med mig men jag är bara med Elly och Julia." och du som säger "tråk tråk tråk!!!" till mitt inlägg, sluta trakassera mig anonymt och sms:a eller ring mig om du vill prata, men jag kan själv inte kontakta dig eftersom jag inte vet vem du är, men du är antagligen någon jag känner. Snälla sluta eller erkänn att det är du.
Säg vem du är eller sluta! Tack.
/Saga.

Mat, vad är det egentligen?

Mat är livet, egentligen. Tänk efter, vad gör du egentligen nästan hela tiden? Äter. Frukost, lunch och middag, eftersom det inte räcker brukar folk hitta på "mellanmål" och kanske en "fruktstund". Vi lever för mat och kan inte leva utan. När man inte har, riskerar man livet för en bit bröd. När man väl har mat, svälter man sig själv och i det viset tar dö på sig själv. Mat är det viktigaste vi har! Bara för att vi har i överflöd betyder det inte att vi kan undvika det. Gott eller äckligt? All naturlig mat är nyttig för dig, några tips är att titta på förpackningarna eller bara äta det du vet något om. Tillexempel, om du hittar en mask i en potatis vet du att den är nyttig, om den är felfri, ät den inte, antagligen är den gjord av kemiska sprutningar och dödat minst två miljoner smådjur.

Äta, äta och mer ät!
/Saga.

Ett stort bildregn!

HEJ.
Titta noga och följ sedan händelserna.

Fram med foten och ut med benet så sticker en rosa panter fram!
Fina och glada.
Man ramlar och slår i baken.
Tack och hej!
Ha det nu så bra så kommer jag strax med mina medhjälpare!
/Saga.

American Cockies.

Just nu är Elly och Julia hemma hos mig! Vi har just bakat jätte goda cookies, Choklad cookies! Vi ska snart smaka de och de förvånar mig inte om de är otroligt goda.
Skriver mer lite senare!
/Saga, Elly och Julia.

Med eller utan?

HEJ.
Vad är finast? Med eller utan tofs?
"Osminkad" och trött.
/Saga.

Välkommen in i morgonens gryning!

Det är blött, kallt och varmt ute. Snön smälter i jämn takt längs vägarna. Nu nalkas våren ännu en gång. Våren är den vackraste årstiden, hur allt föds igen och kommer tillbaka, hur ljuset tänds inom oss. Hur man kan gå ner klockan sex till havet och doppa sig i det ljumma vattnet. När solen stiger fram, stiger alla fram. Nu när vi har gömt oss inne i vintern ska vi ut igen! Det är bara att sätta foten utanför dörren och dra in den hårliga vår doften så känner du känslan av behag inom dig.
God morgon!
/Saga.

Dagen med Elly!

HEJ.
Nu är jag äntligen tillbaka från en lång dag med Elly! Julia kunde tyvärr inte komma eftersom hon var tvungen att köpa en födelsedags present till sin far. Jag och Elly försökte göra några drömmar men jag vet inte riktigt om vi lyckades. Men goda, de blev de! Sugen på receptet? Här är det:
Ingredienser:
250 g smör
6 dl socker
2 dl neutral olja
ca 9 dl vetemjöl
8 g hjorthronssalt
1 msk vanlijsocker
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och låt det kallna.
Vispa smör och socker pösigt. Blanda
i resten av ingredienserna och arbeta
ihop de till en deg.
Rulla degen i 6 längder, tjocka som en femkrona.
Skär varje längd i 8-10 skivor och rulla dem till
kulor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Ta ut och låt den svalna på ett galler.
Sedan är de färdiga för servering!
Det var en del andra saker vi gjorde också men dessa saker har jag nog för mig själv, möjligen för att jag inte orkar skriva för just nu vill jag bara sätt på TV:n och slappa. Men BILDER från den tiden kommer här!
Bakeriet kommer först!
Nu när de blev klara, jag lovar, de är godare än vad de ser ut.
Sedan blev det Pannkakor!




Sov gott och vakna upp lite senare.
/Saga.

Snabb Lunch!

Nu blev det en liten snabb lunch innan jag ska följa med Elly hem till henne, en kaka sitter inte häller fel på sidan. Jag ska vara hemma hos Elly mellan ett och fem och kommer inte häller ha tillgång med en dator under dessa timmar. Nu blev det också en snabb skrift men du får förvänta dig mer när jag kommer hem!
Kommer tillbaka snart! Ha det så bra så länge!
/Saga.

Gudomlig Frukost!

Mums! God frukost ligger i magen just nu! En härlig macka med keso och salt gurka och en underbart söt macka med hallon marmelad på, en kopp varm choklad fick jag också till detta. Alla åt frukosten tillsammans med en brasa och släckta ljus, vi tog inte oss tiden att tände de igen. Den här gången gjorde pappa den varma chokladen och den var lika gudomlig som mammas!
Hade du en god frukost, en god start på dagen?
/Saga.

Lite för liten Plattång?

Jag tittade runt lite i mammas badrum, jag hittade en av den minsta plattång jag sett. En decimeter max var den. Jag prövade och det gick faktiskt ganska bra, men jag har ju något så otroligt tunt hår också, det kanske gick bättre då. Jag har på mig tröjan jag köpte på Bikbok igår också! Den ser du lite längre ner... Jag fixar mig lite, eftersom jag ska hem till Elly och Julia med vid ett tiden. Vi ska ha det så bra så!
Reklam för mina fina naglar.
Topp - sitze S - 120 kr
Hårtorken, "max en decimeter" men bra.
HA det super så återkommer jag snart!
/Saga.

Sommartid!

Glöm inte att ställa om klockan till sommar tid idag! Klockan är nu 09.49 inte 08.49. Så ni som inte vet, är det ändå ganska sent nu. Dra klockan en timme bakåt så går hela Sverige i samma takt åter igen! Jag har precis gjort det. Jag tänkte ringa till Elly och Julia idag igen och kanske göra något men då får jag nog göra det ganska snart.
Ha det nu så bra!
/Saga

Farväl mina vinterdagar och välkommen sommaren!

Jag tänkte publicera mina underbara vinter- och sommar dagar nu, för snart är det ju faktiskt vår och sedan efter det blir det sommar! Jag var i Skåne på sommaren, där hela min släckt bor, jag var där också på Julen.
VINTER:
---> Häliga vinterdagar där hemma <---
---> Hemma <---
---> I Avoriaz förra året <---
---> Solen kikar fram, även på vintern <---
Jag publicerar inte så många bilder eftersom man inte riktigt längtar efter det här, eller hur? Om du vill se mer är det bara att titta ut igenom fönstret och skåda detta vinterland.
SOMMAR:
---> Mest bara en härlig bild den togs 2008 utomlands <---

---> I Frankrike, där blommar det redan nu. <---


---> Blommor och blad! Detta kort togs i Skåne. <---

Är inte längtan det viktigaste som finns?
Ha det nu super bra!
/Saga

Test! Är du lik mig?

HEJ.
Jag har fixat ett litet test om mig, är du verkligen lik men eller helt olik? Bara något jag gjorde, helt ointressant att ta reda på om "du är lik mig" i det avseendet, men det var iallfall kul att göra "testet", att ha kul, det är livets begåvning.
(Ta reda på det och kryssa i de här: "[]" med ett "x" så det blir så här: "[x]". Kommentera gärna vad du får!)
Utseende:
[] Har ett ovanligt namn, saga?
[] Längden är lång för åldern
[] Har svarta kläder i skolan nästan varjedag
[] Mörk Brunett
[] Bruna ögon
[] Har oftast jeans i skolan
Skolan:
[] Har igenom snitt rätt på alla prov.
[] Är singel
[] Älskar musik, vet inte varför?
[] Hatar NO
[] Gillar inte min svenska lärare som alltid säger 
e istället för ä. riktigt irriterande.
[] Hatar maten i skolan
[] Har högst tre vänner i skolan
[] Bryr sig inte
Kvällen:
[] Somnar en timme efter man har lagt sig.
[] Är oftast på träning.
[] Älskar att sova med ljus.
[] Att se på TV och spelar datorn, för mig, gör det lättare
att sova.
[] Dricker alltid vatten även om det finns mer förslag.
Morgonen:
[] Vaknar alltid tidigt.
[] Klär alltid på sig innan man äter frukost.
[] Har aldrig brotom till skolan, har istället två-tre timmar på mig.
[] Äter frukost som mest på hela dagen.
[] Sover med pyjamas byxor och tröja, inte nattlinne.
Mitt rum:
[] Blåa väggar.
[] Har två rum.
[] En egen dator
[] Överfullt skrivbord.
[] Oordning i garderoben.
[] Har rummet fyllt med tavlor.
Övrigt:
[] Skriver.
[] Lyssnar på Gnarls barkley.
[] Har varit i över 13 olika länder.
[] Prenumererar på "KP" och "Julia".
[] Ritar inte så ofta, bara ibland.
[] Ska börja på teater.
[] Är halv skånsk.
Hur många "rätt" fick du? Kommentera så får vi veta likheten!
/Saga.

Igår var det...

GRATTIS DINA!

Exakt en månad tills jag fyller år och samtidigt var det en ängels födelsedag, nämligen Dinas! Jag grattade henne på telefon eftersom hon skulle ha släckt träff och så. Både min bror, Dina och jag fyller år den "27". Rasmus fyller år den 27 Februari, Dina den 27 Mars och jag den 27 April. Om detta var en intressant information, kommentera!
Gratta mig den 27 April sedan? Den ända födelsedagen som är kvar!
/Saga.

♥ Earth Hour.

Släck alla lampor! Tänd alla ljus! Kanske lite sen ute men gör det nu om du nu har glömt det. Jag hoppas att du har gjort det och kommer att ta ansvar restan av alla dina år. Jag ska just nu se på "Natten på museet" som nu säds på tv4. Kolla in det så kanske du tar din tid och ser den, själv har jag redan sett den men det var en lång tid sedan.
GOD NATT.
/Saga.

Jakten på Julia?

Jag har just tittat på "Jakten på Julia". Den var väl ganska uttråkad men jag såg det mest för att höra några snabb klipp från de andras röster. Jag ska nog göra något med Elly och Julia i morgon! Vi hade tänkt göra något idag men det blev inte så eftersom klockan var vid sex när jag ringde och dessutom ville deras föräldrar att de skulle vara hemma som inte är så onormalt, men i morgon blir det lika bra! När jag gick ut lite hittade jag en tum cola burk nere i snön, tog sedan upp den. Jag gjorde några ljusare toner så man kunde urskilja cola burken från snön.
/Saga.

Angående "Ny skola!".

Ja, nu får du veta min mystiska rubrik "Ny skola!" i förra inlägget. Jag var nämligen i Stan och tittade på denna skola jag ska börja på. Jag hade skola på en Lördag! Men det var bara bra, engelska, matte och svenska vad det jag fick lära mig under några få timmar i det väldiga skolsalen. Vi var 25 personer i en grupp och fick lära oss lite om den nya skolan. Nästan alla var från olika länder! Någon från Turkiet, Irak o.s.v. Vissa kunde bara engelska och inte svenska. Det var som ett test, inte ett prov, vi fick i alla grundämnen (Matte, Sv och Eng.) För mig gick det ju ganska bra, själv är jag inte en sådan talang på engelskt uttal men jag förstår allt, nästan allt. Allt vad de sa iallafall. Alla lärare pratade engelska i alla ämnen, förutom då svenska, men det är ju självklart. Efter några timmar blev de rast, då köpte jag en peparkakas kaka och en honung kaka för bara 10:-. Jag gav mamma sedan de fyrtio kronorna som var kvar. Efter ungefär en kvart var det samling igen, då skulle vi ha matte, jippi! Jag sög som vanligt men iallafall lyckades förstå vår mattelek vi hade på slutet. När "skoldagen" var klar, träffade vi Oscar och Alexander utanför, och mamma och pappa skulle såklart börja prata med deras föräldrar i några tio minuter. När de äntligen var klara gick vi till bilen igen och körde in mot Götgatan. Och mycket riktigt! Där köpte jag mina älskade jeans jag hittade på internet i morse. De kostade tyvärr mer än på internet, de kostade 600:- kronor men det är helt okej för jag hade ju pappa banken med mig! Efter en stunds tittande i Cheap Monday affären gick vi in på Bikbok, där köpte jag en tröja samt en halsduk som var hur härlig som helst!
---> Min outfit innan <---
---> Jeansen på! <---
Ha det super så kommer jag snart!
/Saga.

Ny skola!

HEJ.
jag har ganska brotom nu så jag har inte tid att skriva så mycket så ha det super så kommer jag om några få timmar.
/Saga.

Överraskande god macka!

Jag har precis slukat i mig två hela mackor med gurka, sallad och kyckling på. Mamma gjorde de till mig, tack. Och en kopp varm choklad blev ju inte helt fel i slutändan häller, speciellt inte mammas hemgjorda choklad dryck, den är bara gudomlig!
/Saga.

Hand och sedan boll.

Jag ska på handboll som du ser om du bläddrar några inlägg bakåt. Jag har precis ätit frukost, keso macka och gröt, jag har både borstat tänderna och stretchat. Jag ska snart åka men kommer hem alldeles snart, om några två timmar. jag går i laget, Skuru IK, som är både grönt och vitt. Jag passar på att visa våran fina logga och här är den:
GOD MORGON åter igen.
/Saga.

Cheap Monday, Jeans och tröja.

HEJ.
jag hittade några otroligt snygga jeans på Nelly.com dessa underbara jeans kostar bara 595:- Inte en sådan stor summa egentligen, och denna tröja! Den kostar bara 349:-. Är sugen på att beställa ett par och denna tröja, men först vill jag höra vad du tycker, fin eller ful? Coola eller töntliga? Tyck till!
Zip Low Flower Patch SEK 595, Cheap Monday - NELLY.COMNatalia Sweater SEK 349, Cheap Monday - NELLY.COM
HA det bra!
/Saga.

Morgon pigg?

GOD MORGON.
Jag vaknade ungefär vid sex och pappa var redan uppe, jag hade tänkt att han skulle göra gröt till mig men jag får då själv ställa mig framför spisen, eller mikrovågsugnen. Jag ska spela handboll klockan nio som varenda Lördag, så det är nog dags att röra lite på mig igen, upp och hoppa och sedan, rätt som det är, så är jag hemma igen. Jag tänkte tyvärr inte sitta hemma hela dagen och blogga idag, jag ska nog ringa Elly och Julia och fråga om vi kan hitta på något.
Jag upptäckte att jag inte kommer in på min andra blogg det står såhär: "Din e-postadress måste verifieras. Ett meddelande är skickat till din e-post". Har du något tips vad jag kan göra. Denna e-postadress är falsk så jag kan inte logga in på den och ändra. vad ska jag göra?
---> Elly, Julia och jag. <---
---> Jag innan träning. <---
Ha det bara bra.
/Saga.

Let's dance, final.

GOD KVÄLL.
Det hyllade programmet, Let's Dance sänds nu på TV rutan. Jag tröttnar efter en stund på detta och sätter mig här. jag har dessutom gjort en blogg till, den har fått namnet http://orders.blogg.se/ och är på engelska, jag har tyvärr bara gjort ett inlägg men ska fortsätta med den idag. har mest bara fixat designen lite. Hoppas att du tycker om den och kanske så småningom följa den? Det var en härlig middag med Maria och resten av familjen. Räkor med curry och rågris. Super gott! Till efterrätt serverades chokladkaka men jag tog glass istället.
God natt och vakna upp imorgon!
/Saga.

Choklad med flingor och mjölk.

Jag bröt det, två-timmars perioden flourtanten säger att man ska vänta innan man får äta något. Jag tog fram en av mammas hemma gjorda keramik skålar och hällde i mjölk och flingor, och för att få lite extra lyx på Fredags eftermiddagen tog jag fram en bit choklad på toppen av min väldiga blandning av mjölk och flingor. Jag ska, tror jag  Vampire Diaries på www.tv6play.se eftersom jag alltid missar avsnitten när jag är på träning.
Jag önskar dig en fortsatt underbar Fredag!
/Saga

Vår mys med Lizzy.

Hej och välkommen åter till våren!
Exakt varannan dag har det varit varmt och exakt lika många dagar har det varit kallt. Jag har lyckas fått ihop det så men har "fru väder" verkligen fått ihop allt?
Jag gick hem, värmen spred sig snabbt fram mot eftermiddagen och jag tror att morgonen var minst fem grader kallare. När vi slutat vår "klassens timme" fick Julia, Elly och Molly stanna kvar fyrtio minuter eftersom de missat några internationella prov när de var i ÅRE. Jag fick då själv gå hem men helt själv var jag ju inte, Lizzy väntade på mig, min guldhamster, i sin bur och jag tog ut henne, bjöd henne på en våffla som var menad till mig men Lizzy slukade i sig allt och fick bomber till kinder! Stora som hus runt hennes söta lilla ansikte. Jag tog ut henne och hon undersökte nyfiket den hårda, snöiga marken. Hon blev utmattad efter några tjugo minuter och jag lade ner henne i buren, passade på att fota både henne och det härliga vår vädret.
Ha en fin Fredag med många kramar!
/Saga.

Flour = inget mellanmål.

GOD EFTERMIDDAG!
Varje Fredag besöker flourtanten mig, i skolan. Efter en meningsfull fika med Julia, Elly och Molly ska vi ta dö på Fredagen och skölja munnen med flour och efter det, inte äta något på två timmar. Oftast brukar jag bryta på tv-timmars perioden och idag gick det väl inget vidare häller.
Tips! Svälj inte, detta är otroligt äckligt.
/Saga.

Keso macka.

Eftersom våfflor inte är så mycket till mat fick jag ta mig några två keso mackor med bannan otroligt gott! Jag åt det medans jag såg på antikrundan och sedan bytte jag till tv4 där filmen "Boende" spelades. Jag såg den tills klockan halv elva och sedan läste jag min medeltidsläxa. Visste du att digerdöden som nu kallas för pesten var under 1300-talet? I och för sig visste jag det redan men inte riktigt exakt. Vi ska ha månadsfika idag, det innebär att vi får fika, spela kort, prata, rita o.s.v. Sista timmen, under "klassens timme". Mer får du veta senare!
Ha det bara bra!
/Saga.

Länge leve Våffeldagen!

GOD MORGON.
Igår när jag kom hem sent från handbollen hade mamma lagat våfflor till middag eftersom det var den härlige våffel dagen! Jag åt sylt eller socker på och eftersom vi inte hade någon grädde hemma fick vi frossa oss med glass. Jag fick dessutom en lite våffelbit idag på morgonen utan något på, det var nästan godast så. Jag tipsar er! Ät en våffla utan något på, helt otroligt gott, godare än vad det ser ut.
/Saga.

Min dag.

HEJ.

Handboll, kallt och tyst morgon är vad som står på schemat idag! Min tysta morgon innebar att smyga så smidigt som möjligt in till mitt rum eftersom min kusin sover där. Jag har dessutom otroligt svårt att bestämma mig vilka kläder jag ska ha så det tog väl runt en halv timme att klä på mig, i kväll ska jag lägga fram mina kläder på sängen. Det har varit super kallt ute! Jag som gick med håliga jeans och T-shirt.

Min handboll blir tillsammans med 97:orna och en jogging tur i det kalla vädret sitter inte helt fel, eller hur? Det är otroligt roligt att jogga ute, speciellt när de varma svett dropparna som egentligen ska kyla ner kroppen verkligen gör det och nästan fryser fast på ryggen och hakan. Vår jogging tur på Torsdagar brukar inte häller vara så seriös ibland busringer vi på dörren och får göra lite allt möjligt! Men ett stort mellanmål är nästan det bästa!

Ha det nu bara bra.

/Saga.


Daggs för mig att gå.

Eller vad tycker du?
Är inte några två timmar lite för mycket för en sådan ung flickas huvud? Jo. Jag tänkte stänga av och kanske äta något. Men är det inte det man alltid gör? Äter något, om man inte har någonting alls att göra? Jag tänkte iallafall fylla magen med te eller något sådant liknande innan pappa kommer hem med Maria och kvällsmaten. Jag skriver kanske mer i kväll eller på Fredag. Jag har ju nämligen "skärmfri dag" på Torsdag så som jag hade i Tisdags, det betyder alltså att jag inte får logga in på datorn eller någon med skärm i sig, som t.ex TV.
HA DET NU SÅ BRA.
/Saga

Med eller utan blommor?

Jag har fixat lite med blommor på min nuvarande header. Ska jag ha kvar den gamla utan eller göra ett enkelt tryck och få fram blommor, lila eller utan färg? Här har du några exempel.

/Saga.

Photoshop tid!

GOD EFTERMIDDAG!
Nu blir det så att resten av tiden här inne på datorn ska jag fixa lite i Photoshop och bara leka lite med alla program jag har som jag knappt använder. Jag önskar er en fortsatt bra eftermiddag så återkommer jag snart!
/Saga

Mys ute i våren!

HEJ.
Jag har just kommit hem från skolan och sitter ute med mammas jobbdator, bredvid mig sitter en stor tallrik med mjölk och flingor och omkring mig är det vår! Äntligen. Jag vet inte hur många gånger jag har tråkat ut er med våren men idag är det bara underbart! Snön är slaskig och jag behöver bara sitta med en vårjacka och mössa, utan att frysa! Helt otroligt för mig som bara har sett snö och snö i månader. Hela Sverige blev drabbad av dessa snö bombar, några delar av Europa och resten av världen med, något jag kallar KALLT. Jag väntar in min älskade bror och vi kanske ska äta lite mer mellanmål tillsammans.

Hoppas ni har det så bra!
/Saga.

I hörlurarna nu.

Vad tycker du om låten? Tyck till och samtidigt ge lite musiktips!
/Saga.

Maria påväg!

GOD MORGON!
Jag vill meddela att min kusin Maria ska komma hit idag. Hon har rest ändå från södra delen av Sverige och ska nu titta efter något jobb eller vad det nu var. Jag skriver mer om detta senare. Ska nämligen fixa mig till skolan, borsta tänderna o.s.v.
/Saga.

T-dagarna, Ingen data.

HEJ.
Du kanske upptäckte att jag inte var inne igår och skrev men jag har en ganska bra anledning till det. Mina föräldrar har nämligen sagt åt mig att inte logga in på datorn på "T-dagarna" (Tisdag och Torsdag) för detta har gått lite långt, att jag slösar bort så mycket tid, tycker de. Men jag slösar inte bort min tid, jag förlänger den.

Jag gjorde denna bild i Måndags men blev inte riktigt nöjd, ska fixa en ny header snart. Om du vill ha lite information om hur man gör en klicka, HÄR.
Bara de nyaste "headerna" jag gjort, har så många fler.
/Saga.

Smarrig Macka.

HEJ.
Jag åt nyss en super smarrig macka till middag, hur god som helst! En bit mörkt bröd, några bitar kalkon, mozzarella ost och lite grönt är allt man behöver för att klara sig resten av kvällen.

Allt BRA?

/Saga.


Fin Vårmorgon!

HEJ.
En lång dag i skolan men en längre dag framför mig har jag. På morgonen upptäckte jag att det var väldigt fint ute och eftersom jag var tidigt uppe tog jag en promenad runt tomten. Det var 5+°C och solen sken, en typisk vår morgon, utan den väldiga snön såklart. Vad kallar man egentligen den årstiden imellan två årstider? Mellan vår och vinter? Vad skulle du kalla det? Själv har jag ingen aning om det, kommentera och tyck till om lite allt möjligt.
HA DET BRA!
/Saga.

Dagens Jag.

HEJ.
Jag måste egentligen klä på mig nu och gå raka vägen till skolan men jag måste bara skriva! Jag känner för det. Elly och Julia har kommit hem från Åre och äntligen är de i skolan igen! Jag har längtat efter de så mycket!

HA DET BARA BRA!

/Saga.


God Natt.

Klockan är nämligen tio och jag tänkte gå och lägga mig till sängs. Resten av huset sover och det är bara jag som har en lysande dataskärm och öppna ögon.
Jo, vad tycker du om min nya bloggdesign?
/Saga.

Söndags gott med blixt.

GOD KVÄLL.
Jag funderade på att ta fram de goda bullarna och den smarriga chokladkakan och det gjorde jag också! Jag tog en bit sallad över chokladkakan och de blev super gott. Jag sitter framför TV:n nu, något program som heter "bubblan" spelas nu. Något otroligt töntigt och tråkigt program som lyckas roa min pappa. När jag tog foto lyckades jag inte stänga av blixten så mina kakor svävar i luften just nu.

HA DET BRA.

/Saga.


Handbolls dag.

Jag vaknade klockan sex hemma hos Dina, klädde på mig och städade faktiskt upp Dinas rum. Hon vaknade klockan åtta och blev såklart väldigt överraskad över sin ordning i rummet. Någon timme senare när Dina hade fixat klart sig gick vi nerför trappan och gick på hennes mamma, Lia. Vi satte oss på golvet och började helt plötsligt prata om filmer, alla slags filmer. Efter en stund tog vi fram flingor, mjölk, juice och mackor och åt till god aptit. När klockan var kvart i elva. Kom pappa, morgon trött och dan och körde mig till Ica Maxi och därifrån fick jag skjuts med Thomas (handbolls tränare) och Ester P (lagspelare).
Första match, vann: 8-16
Andra match, vann: 0-12
Tredje match, förlorade: 10-8
-----------------
HA DET BARA BRA.
/Saga.

En och en halv dag med Dina.

HEJ.
Jag har inte lyckas skriva eftersom jag har varit med Dina och gjort en hel del knasiga saker. Vi började med att klä ut oss, sedan stod jag där i Sickla med röd lockig peruk och rutiga, höga byxor upp till revbenen, och Dina med sin tajta kjol och en stor kudde under, för ett fett arsle hade hon lyckas med, hennes överdel var klädd med en glittrande, färg kavaj och en stor T-shirt. Både barn, vuxna och tonåringar tittade noggrant på oss och sedan ryckte till av obehag. Några drev och några seriösa, jag hörde kommentarer som te.x "Jag vill också se ut sådär!" "Skit, vad snygga då!" "Men herre gud! Detta är ett bibliotek!". Men jag har faktiskt den rätt att klä mig hur jag vill utan att bli utskrattad eller utskälld. Nu var det så att jag och Dina ville fånga upp folks blickar när vi stod och dansade på trottoaren, sjöng och ropade på en okänd människa.

När vi kom hem, några timmar senare, åt vi några goda potatis bitar och en sås med fänkål, det fanns som vanligt några bitar kött också, men dessa åt jag inte eftersom jag är vegetarian. Dina målade och gjort vackra mönster på mina naglar. Här ser du några:
Vi fixade sedan fram en burk "Ben & Jerry's half baked" som var, för min del, första gången. Otroligt god faktiskt! Men nästan lite för söt med den där chokladdegen mitt i allting.
Vi hittade en gammal film som hette någonting med "A Wedding". Den var ganska lång tråkig men mysig. Vi tittade sedan till, vid elva tiden, de många mängder med kanaler och hittade en jätte fin film som handlade om en blind flicka, vi fick med detta lite chips att knapra på. Ja, kunde kvällen bli bättre?
ALLT BRA?
/Saga.

Macka.

En god lingon grova med ost på sitter jag och tuggar på. Jag lyckades inte få tag på någon kompis så det blir nog så att jag sitter hemma resten av dagen. Men jag ska försöka kontakta någon via mobil.

HA DET BRA.
/Saga.

V Å R!

HEJ.
Jag har just kommit hem och har bara precis duschat och bytt om. Jag kanske ska ringa till Linn idag? Men iallafall så hade vi en sort av fysträning idag, det var cirka tio minuters högsta tempo, om man saktade ner fick man springa uttligare fem minuter. När jag kom hem satt Rasmus och tre kompisar och spelade TV spel och hade knappt sett vädret utanför, men ni som har sett det kan väl bara konstatera att det bara är ett sådant underbart väder idag! Den är ju nästan vår, 7 grader! Snön har fallit ner från mitt tak och om två och en halv månad är det skolavslutning igen!

GOD FORTSATT DAG.

/Saga.


Handboll.

GOD MORGON.
Om cirka en halv timme ska jag åka iväg till sporthallen och träna handboll som jag oftast brukar göra på Lördagar. Jag åt en tallrik gröt och en macka till frukost som bara passar så bra före träningen!  Jag har en misslyckad bild på mig och denna lägger jag ut om ca en minut. Jag ska värma upp hemma och lira några passningar, sedan ska jag sätta på mig sport överålen. Jag tänkte slappa eller ringa en kompis när jag kommer hem men oftast blir det så att jag stannar hemma och skriver, bloggar och en massa annat!

HA DET BARA BRA.

/Saga.


Tyck till om Choklad.

GOD KVÄLL.
Jag ska nämligen frossa mig med den underbara chokladen, Toblerone. En av mina smaskiga favoriter faktiskt! Men vad gör choklad så gott egentligen? Är det bara den stora mängd socker man är ute efter? Eller den sprödiga kakao bönans inre? Men choklad är egentligen så mycket mer än choklad. Det är väl både kaffe, kakao, obooy och en massa mer skit. Vad är egentligen gott med choklad? Vad gör att en människa hellre sätter sig med en skål choklad istället för en morot? Är det bara själva smaken? Nej, tänk efter morot smakar faktiskt bättre än choklad, egentligen. Men vad gör denna bit choklad så suktande? Bara för den är den mjuk, saftig och söt? Tyck till om vad du tycker och säg på köpet vilken sort choklad du gillar!
MUMS! Eller vad tycker du?
/Saga.

Smaskigt tilltugg.

Mums! Jag har just gjort en underbar blandning mellan bönor och gurka, riktigt gott faktiskt! Jag tog mina friterade curry nuggets som jag gjort på hemkunskapen i morse och en färsk gurka och en smal skiva ost över med peppar och salt. Jag lade sedan upp dessa delikatesser på mammas hemmagjord fat så det bara inte kunde bli lyxigare! Det var en höjdare i familjen och dessa bitar åts upp på några få sekonder. Jag hann iallafall ta foto innan de försvann ner i  våra magar.
HA DET NU SÅ BRA.
.. och låt maten smaka!
/Saga

Drag me to hell.

HEJ.
Nu ska jag se denna film, Drag me to HELL. Skriver mer senare. Rasmus har nämligen brotom med att sätta på filmen.

/Saga

ArkitekturMusset.

GOD KVÄLL.
Jag har just varit på en runda i den välbekanta byggnaden som kallas för "ArkitekturMuseet". Det första jag såg var blinkade pilar och en stor, knall rosa skylt där det stod "Karolina Henke HEM LJUVA HEM med ett uns av HYBRIS." Och en liten text under den väldiga rubriken, "Ett samarbete med Jordens Arkitekter". Men nu var det ju så att det tog en bit att åka ända in till Stan och sidan över havet, jag tycker jag börjar där, i början på resan.

Det var stressigt, jag kunde inte hitta mina skor och Rasmus satt uppe och inte verkade bry sig, mamma blev stressad och sedan, efter tjugo minuter satt vi i bilen spända och ihop satta med några försmå ute kläder som vi fått för några år sedan.

Bussen stod fint och väntade på oss när vi kom springades i Orminge Centrum och ställt bilen i garaget. Men mamma var tvungen att köpa en bukett till Karolina, när bussen åkt iväg och vi visste att vi skulle komma försent kom mamma ut med en chock rosa bukett och stressade fram till busshålls platsen.

Vi hoppade av vid Slussen och fick sedan gå en liten bit för att hinna med en färja till "Djurgården". På båten satt vi ute och njöt av det härliga vädret.

När vi kom in till den stora, gula byggnaden öppnade vi en stor röd port och alla gäster var redan där. Pappa stod och pratade och när han såg oss blev han väldigt glad och föreslog direkt, "Där kan ni hänga av er!". Camilla var där, min faster. Hon stod med ett glas cider i handen och pratade som alla de andra.

Nästan alla venisagger går nästan inte ut på att se på målningar, mer att prata, mingla runt som man kan kalla det.
På bussen.

På färjan.

Gröna Lund verkar öde.

Snart framme.

Framme.

Kära pappa.

Konstverken.

GOD NATT.

/Saga.


Gratta Pappa?

HEJ.
Min pappa ska ställa ut, tillsammans med Karolina Henke, sina hus i olika fotografier. Min pappa är arkitekt, det betyder att han ritar hus, både inredning och väggar. Han har också varit med på TV, om du är intresserad av klippet tryck, HÄR. Jag berättar om hur det var efter jag åkt dit. Denna utställningen är väldigt speciell för arkitekter, något väldigt stort så han är där redan nu och fixar, själv ska jag dit vid sju tiden.
GRATTIS till papps?
/Saga.

Grekland.

I mitten av Maj ska jag troligtvis åka till Grekland! Hela min familj ska dit, egentligen skulle vi åka till L.A i sommar men vi valde Grekland istället och nu är det beställt!
Längtar.
/Saga.

Vår Jacka.

Jag köpte för något halvår sedan, en väldigt snygg vår jacka och denna hittar jag nu. Jag köpte den i Paris, i en hörn affär som hette "nauf nauf", tror jag. Den är väldigt fin men kan dock inte användas innan våren kommer.
Nauf Nauf - 399 kr - sitze S

HA DET BRA.

/Saga.


Glad?

Blir du glad när du blir pussad eller blir kramad? Tyck till ännu en gång och få se om de blöta pussarna eller de varma kramarna regerar.

SOV GOTT.

/Saga.


Andra Avenyn.

GODNATT.

jag ska ta en titt klockan nio och se Andra Avenyn på svt1. Det är mest ett problemprogram men det är väldigt spännande att se på hur en annans liv förstörs eller förbättras. Har du aldrig sett det tidigare? Ta en titt på www.svtplay.se men ta en god tid på dig, de har nämligen gjort 178 program hittills.

HA EN RIKTIGT TREVLIG KVÄLL.

/Saga.


Ny Design.

HEJ.
Jag har precis gjort en ny bloggdesign. Tyck till och berätta hur du tyckte om den gamla och den nya. Kommentera!

Vad tycker du? Ska jag ha kvar gamla och samtidigt byta ut min nya?

/Saga.


Guld!

HEJ.
Idag efter skolan följde jag och Elin med Linn till Björknäs. Hennes pappa bjöd på glass, nämligen den nya magnum sorten "Guld". Den var super god, både med kola och kaffesmak i mitten och en hård och sprödig choklad-överkast som liknade guld. Linn skulle till sjukgymnasten och titta på hennes knä och häl. Efter trettio minuters väntan var hon äntligen klar och vi fick skjuts hem av hennes pappa. Precis har vi lagt in gårdagens kanelbullar i mikrovågsugnen  och sitter med våra goda fat i knäna.
HA DET BRA.
/Saga.

Dagens outfit.

Idag på morgonen satte jag på något snabbt och lyckades få fram en sådan normal stil som alla har nu för tiden. Men det är väldigt fint och otroligt snyggt, tycker jag. Men detta är tyvärr inte så unikt men jag rekommenderar denna stil just eftersom den är fin och normal.

HA DET BRA.

/Saga.


Godmorgon.

GODMORGON LANDET!
Jag har precis ätit en härlig frukost. Ett par mackor med chilli och ost. Jag gjorde en härlig juciedrink också. (Om du vill veta hur man gör denna Apelsindryck tryck, HÄR) Jag har tagit lite foton på dagens-jag.

Visst är jag vacker idag?
HA DET BARA BRA SÅ SES VI SNART.
/Saga.

Mannagrynsgröt med kanelbulle.

En härlig blandning mellan mjukt och hårt, varmt och kallt, sött och nästan lite starkt. Smaka detta och du får en förtjusande smak i munnen. Ta några skedar mannagrynsgröt och en rejäl bit kanelbulle och ät och ät. Jag lovar! En fantastik smak och underbar att tugga i munnen. Några härliga bilder? De kommer här!
Varma Kramar.
/Saga.

Syn, BikBok och Handboll.

HEJ.
Idag blev jag skjutsad av mamma från skolan och åkte in till en synoptiker och kollade synen återigen. Jag fick inte in några linser i mina omöjliga ögon. Jag fick syn på några otroligt snygga glasögon och väntar nu på att de ska tillverka en storlek mindre. Jag gick sedan till BikBok och tittade, jag såg deras nyinkomna skin jacka och köpte den direkt! 499 kr det var den värt. Efter en stunds tittade gick jag till ett eco-kaffé och köpte en liten skål med pastasallad med räkor och annat gott. Jag fick sedan brotom till handbollen som började om en halvtimme. Jag små sprang in till idrottshallen och bytte om i ett ensamt omklädningsrum, de andra hade nämligen redan börjat värma upp. Jag bytte snabbt om och kom med i det rullande tåget med flygande bollar och svängda armar. Det gick riktigt bra på träningen!
Jacka - 499 kr - BikBok - size XS-S

Pilotglasögon - 2853 kr - Syn-Optik

Rekommenderad mat! - 39 kr.

Rasmus - Bror.

Saga - Jag - Efter träning.

HA DET BRA!

/Saga.


FRÅGOR? SVAR PÅ 20 FRÅGOR!

FRÅG-TID!

Frågor om mig och bloggen, ta din tid och läs igenom så kanske du hittar svar på någon av din fråga i dessa 20 frågor. Kommentera annars den fråga du har så svarar jag i din blogg, om du inte har någon svarar jag i min.

1. Vad heter du i efternamn? Anonym

- Detta säger jag inte av personliga själv, just nu får du nöja dig med Saga.

2. Vad har du för naturlig hårfärg? Camilla

- Jag hade ljus brunt innan jag tonade håret svart.

3. Varför ska du skaffa glasögon? Veronika

- Jag är närsynt och ser inte på långt håll och sedan är det ju också otroligt snyggt, eller hur?

4. Hur många kompisar har du IRL? Och då menar jag riktiga kompisar. Clara

- Jag har runt 6 riktiga kompisar.

5. Vilken landsdel i Sverige bor du i? Johanna

- jag bor i Uppland, mer får du nog inte veta.

6. Vilken ögonfärg har du? Viktor

- Jag har mörk bruna ögon som skiftar till ljus bruna lite då och då.

7. Vad frestar dig mest till att skriva. Mari

- Jag har nog ingen aning om det, men ibland är jag sugen och får

fram mina idéer igenom att titta på något, det finns nog någon känsla

med det hela. Men framför allt är det väldigt beroende framkallande.

8. Är du intresserad av mode? Karin

- Ja, lite. Jag tycker bara det är otroligt roligt att se hur den utvecklas

och hur en människa kan göra så vackert med ett tyg.

9. Hur gammal är du egentligen? Anonym

- Jag är 11 år. Jag är påväg att bli 12, om någon månad.

10. En sånhär onödig fråga men, vilken dag i veckan tycker du är bäst? Ester

- Det är svårt att säga, men jag tycker nog Fredagen är "bäst". Jag vet

inte riktigt varför.

1. Varför startade du en blogg? Madde

- Jag startade en blogg för jag inte hade något att göra på fritiden, för att kunna

lägga ner sina tankar och idéer utan att överdriva. Men när min blogg väckte intresse

hos andra personer skrev jag bara mer och mer och nu är jag fast. Fast jag måste medge

att det är otroligt kul.

2. Jag tycker att du ska lägga lite mer tid på dina bilder istället för dina lååånga texter, kan du det? Anonym

- Nej. Det är något jag inte ändrar på eftersom jag njuter när jag skriver och trivs med

mina små bilder, jag tänker inte ändra på det.

3. Jag älskar dina bloggdesigner! Hur gör man sånna? Marget

- Ja, det är lite svårt att förklara men jag kan försöka.

1. börja. med att göra en design i World (senaste world) eller Ps. (Photo shop)

2. om du gjorde en design i World spara då den i PDS och lägg upp den på
Ps. (Photo shop)

3. spara den i "webb och enheter".

4. logga in på din blogg.

5. ladda upp bilden.

6. när bilden har laddats upp tryck på den.

7. kopiera länken.

8. gå in på "designer" tryck på "still mall".

9. pröva dig fram igenom att leta efter en liknande länk och
sedan klistra in där det var "den liknande länken"

10. tryck sedan på "förhands granska" och se om det ser bra ut. 

11.om du inte orkar eller förstår kan du ju alltid leta efter "gratis bloggdesigns" på google
eller varför inte gå in på jätte duktiga http://designandmakeup.se/ där finns det alltid gratis designes.

Hoppas att du förstår!

4. Du skriver ner massor av recept, får man kopiera dom? Knasiga Kassandra

- Ja, självklart! Jag lägger ut de för att andra ska kunna göra lika goda skönheter som

jag lyckas göra, och varför ska du inte få kopiera de då? Men detta gäller dock inte på mina

inlägg eller noveller, de är STRÄNGT COPYRIGHT på dom.

5. Hur lägger man ut youtube filmer i sina inlägg? Luuna

- Man går in på http://www.Youtube.com/. På sidan ser du två länkar, kopiera den understa och

gå in på inlägg, tryck på "HTML" och lägg in länken där. Sedan ser du en tum ruta i ditt inlägg. Det

är "filmen", den visas på din blogg när du sparat inlägget, om du vill vara riktigt säker kan du väl

förhandsgranska först.

6. Kan du skriva mer om världsnyheter? Anonym

- Antagligen inte, om du letar efter en sådan blogg/hemsida får du nog leta vidare lite.

7. Varför använder du inte "smileys" i dina inlägg? Annmira

- Jag använder inte det för jag tycker det förstör själva formen i texten.

8. Hur många besöker din blogg varje dag? Cathrina

- Olika, ibland är det 16 och ibland 100-200. Det är svårt att säga.

9. Vad jag mins skrev du att du hade stickat. Kan du skriva ner hur man gör? Anonym

- Helt rätt! Jag har lagt ut en av mina stickningar. Men det är dock svårt att förklara

fråga mormor eller farmor, de blir nog bara glada.

10. Älskar du att blogga?

- Jag vet inte riktigt om jag ska kalla det "älska" men jag gillar det, det är självklart!


Hittade du ditt svar? Har du en annan fråga kommentera den så svarar jag i DIN blogg.

/Saga.


Mellanmål.

HEJ.
Jag har precis ätit mellanmål, en god, krispig skål med mjöl och flingor, en vid bränd macka och en hemmagjord muffin. Något jag uppskattar på de långa eftermiddagarna är just mellanmålet, man kan äta i stort sätt allt och medan titta på en bra film eller sitta framför denna burk och skriva. I mitt fall såg jag "Percy Jackson". Den var okej, inte jätte bra och inte jätte dålig, lagom bra, en sådan smältare man behöver efter en stressig dag i skolan.

Allt bra?

/Saga.


ÄNDRADE PLANER.

HEJ.
Jag föjlde inte med mamma till godisaffären eller såg på Melodifestival finallisterna i Nacka Forum. Jag stannade hemma. Jag är en sådan person som älskar sitt hem och varken vill eller orkar förflytta sig till någon annans stans eller bostad. Jag hjälpte Rasmus att städa i hans rum någon timme. Jag gjorde det mest för att jag inte hade något att göra men han blev dessutom väldigt glad när han såg hur mycket jag hade gjort när han hade varit på toaletten.
------------------------------------------------
Jag gick en bit bort åt sidan från huset men bara en liten bit, försökte samla mina tankar och få fram idéer från min hjälplösa hjärna. Jag gick ner till den övergivna lekplatsen och isen. Jag klättrade upp i ett träd, i en bred björk och satte mig där. Jag gick över isen och försökte få mina fötter över den övertäckta snön men mitt ben slank ner en halvmeter ändå. Jag hade en känsla av att isen skulle spricka, jag märkte nämligen att ingen hade gått där. Bara en massa hartassar åkte sicksack över isen. När jag försökte ännu en gång få upp benet ur den väldiga snön kände jag att min fot blev blöt. Jag hörde knaster från isen, jag gick med snabba steg över denna isen och fick paniken med mig. Men när jag äntligen stod där med två ben på en hållbar sten tittade jag ner över ena benet och förstod varför det blivit blött i min sko, jag hade nämligen fått i snö i min halvöppna sko och eftersom jag stått där ganska länge med ena benet nere i snön hade det lyckats tinas upp ur sin frysta form och omringat mina tår. En ganska logisk förklaring ändå. Men egentligen är det väl så. Att man vill att något ska hända, att man har en förklaring att tycka synd om sig själv.

 

/Saga.


MAT MYTER.

TA DÖ PÅ ALLA MYTER!

Här berättar Johanna Björklunds i Aftonbladet om alla dessa matmyter är sanna eller falska. Är inte du sugen på att veta att ditt beteende med mat stämmer eller kanske ska börja med någon ny som faktiskt stämmer. Häng med i texten och kanske skriva ett tips? Om nu inte Johanna har tagit alla.

Myt 1. Blåbär innehåller mer antioxidanter än andra frukter

Antioxidanter, som ska skydda från cancerframkallande fria radikaler. är på allas läppar i dag. Blåbär har blivit hyllad som en av de största källorna. Men egentligen är inte bären hälsosammare än annan frukt.

– Även om blåbär ligger i toppen på listan, så har forskarna upptäckt andra källor som är ännu bättre, till exempel mörk choklad, säger näringsfysiologen Angela Dowden till Daily mail. Blåbär är bara rika på en sort av antioxidanter, som också finns i andra frukter exempelvis druvor. Den röda vindruvan ligger inte bara högre upp på listan, den är dessutom billigare än blåbär.

 

Myt 2. Fettsnål mat hjälper dig att gå ner i vikt

Äter du bars i stället för riktig mat och väljer du helst lågkalorivarianter före fetare mat? Fettsnåla alternativ och färdiglagade rätter är alltid lockande när man försöker gå ner i vikt. Men inte nog med att de ofta är fullproppade med socker, kolhydrater och syntetiska sötningsmedel, de kan också innehålla lika många kalorier som "fetare" livsmedel.

– Det kan vara bättre att ta en mindre portion av standardrätten med mer fett men mindre socker, säger Angela Dowden.

 

Myt 3. Nattmaten gör dig fet

Får du dåligt samvete för att du äter sent på kvällen eller till och med på natten? Kalorier är kalorier, oavsett om du ätit dem på morgonen, dagen eller natten. Studier som har gjorts på apor visar att djuren inte ökar i vikt oavsett om de äter 6 procent eller 65 procent av maten på natten. Men att undvika att äta på kvällen kan ändå vara ett steg i rätt riktning, menar Angela Dowden.

– Människor tenderar att äta snacks hela kvällen framför tv:n, speciellt om de har ätit väldigt lite under hela dagen.

 

Myt 4. Ägg höjer kolesterolet

Trots att ägg innehåller kolesterol, så kan vår kropp variera hur mycket kolestrol den själv producerar. Helt enkelt, kroppen producerar mindre kolesterol om vi äter ägg. Studier vid University of Surrey har funnit att, efter att ha ätit två ägg om dagen under 12 veckor, hade ingen av testpersonernas kolesterolnivåer höjts. Och samtidigt som ägg är relativt kalorisnåla (75 i ett kokt ägg), innehåller de också D-vitamin, B12-vitamin och andra näringsämnen.

 

Myt 5. Margarin är dåligt för hjärtat

Det var sant, förr. Margarin var tidigare fullpackat med transfetter som höjer det onda kolesterolet, vilket bromsar nedbrytningen av fett i kroppens fettceller, och minskar det goda kolesterolet. Vilket ökar risken för hjärtsjukdomar och diabetes. Men efter att stora reaktioner från konsumenter har margarinet gjorts om och innehåller nu mer hälsosamma, fleromättade och enkelomättade, fetter. Näringsfysiologen Angela Dowden menar att margarin är ett nyttigare alternativ än smör.

 

Myt 6. Koffeinfritt kaffe påverkar inte din energinivå

Man kan ju tro att koffeinfritt kaffe ska var just det - fritt från koffein. Men sanningen är att det innehåller koffein - även om det bara är lite, 5 mg jämfört med den ordinarie halten, 90 mg eller mer som i bryggt kaffe. Dessutom har forskning visat att koffeinfritt kaffe kan göra dig sömnigare än inget kaffe alls. Dr Crystal Haskell, på Northumbria university, har upptäckt att en koffeinhalt på mindre än 10 mg faktiskt gör att människor känner sig mer trötta och får sämre minne. Hon menar att det beror på att kroppen förväntar sig att få en hög dos koffein när man dricker kaffe.

 

Myt 7. Frukt och grönt ska förvaras i kylen

En vattenmelon som stod i rumstemperatur hade dubbelt så mycket betakaroten och 20 procent mer lykopen, både antioxidanter, efter två veckor än en melon som förvarats i kylskåp under samma tid. Det säger forskare i Oklahoma i USA. Även bananer och persikor blir mer näringsrika om de försvaras i 20 grader.

 

Myt 8. Ät lite och ofta för att gå ner i vikt

Vad är egentligen bäst, att äta tre rejäla måltider eller sex små om dagen? En australiensisk forskare, Dr Michelle Palmer, har jämfört viktminskning hos människor som äter på både sätten och fann att de gick ner lika mycket. Skillnaden var att gruppen som åt sex små mål om dagen var mer benägna att gå upp i vikt igen.

– Att äta lite och ofta kan kontrollera hungern, men risken med att äta ofta är att du stoppar i dig fler kalorier, säger näringsfysiologen Angela Dowden.

 

Myt 9. Råa grönsaker är mer näringsrika än kokta

Länge har den allmänna sanningen varit att när grönsaker kokas försvinner en del av nyttigheterna. Men det är nödvändigtvis inte sant. Morötter är ett typexempel.

– När de kokas, uppstår en skada på cellerna vilket frigör tre gånger så mycket betakaroten, en antioxidant som skyddar vår hud, säger Angela Dowden.

 

Myt 10. Vitt kött är mer fettsnålt än rött

Många som vill gå ner i vikt väljer kyckling som proteinkälla. Men fågel kan vara fetare är en mager köttbit.

– Myten kommer troligen från den tid när slaktarna lämnade mer fett kvar på skivorna. Nu är fetthalten nästan densamma, säger Angela Dowden. En magert utskuren biff innehåller så lite som 5 gram fett per 100 gram, medan kycklinglår kan ha upp till 9 gram per 100 gram.

Skriven av: Johanna Björklunds i: Aftonbladet.


McDonalds FULLA MUNNAR.

HEJ MITTPÅDAGEN.
Jag har precis spelat två handbolls matcher och de slutade 12-6 till oss och 18-1 till oss. Vi vann alla matcher och jag var faktiskt en del av dessa mål. Pappa tittade tålmodigt på båda matcherna och skrek och gapade när jag gjorde mål. Jag fick 100 kr för dessa mål, något jag kan tjäna på resten av livet. Jag fick med mig McDonald's hem. Något jag aldrig brukar äta, men någon gång om året går bra. Jag fick ett 9-pack kicken nuggets och en smothie på köpet, en med jordgubbe smak, väldigt god men nästan alldeles för söt. Jag ska, klockan två till en liten godisaffär och sälja för de som spelar handboll i den hallen. Jag ska träffa Lydia där och vi ska sälja godis och annat tillsammans. Sedan ska vi gå till ett centrum, säger icke vad den heter av personliga själ, och se några artister uppträda på scen.

Mums? Vad tycker du?

/Saga.


MELODIFESTIVALEN.

GOD KVÄLL.
Det verkar som denna svenne tävling har tagit över både unga och äldre människor i detta Sverige. Alla verkar se detta program, men ställ dig frågan, förtjänar verkligen melodifestivalen så mycket uppmärksamhet som den nu har? Jag menar, vad är så kul med detta? Se hur andra glädjer sig åt den lilla sång fågeln och hur de åker ut ur Eurovision song contest. Jag tänker iallafall se detta, egentligen är det mer ett måste att se än viljan. Jag skäms när de nya programledarna gör bort sig och tror att de är roliga. Men mysigt, det är de, det kan jag inte neka. Att sitta ihop kuren med mamma och pappa och se på TV med popcorn och choklad. Vad är egentligen viktigast?
Nöje eller närhet?

Ska du se denna schlager?
/Saga.

HJÄLP FRÅN OVAN.

HEJ.
Just nu behöver jag DIN hjälp om du nu vet det.
1. Hur lägger man till en bild på sidan, där det står "Sök i Bloggen"?
2. Hur ändrar man t.ex från "kommentar" till "kommentera här" eller något liknande?
3. Hur lägger man till bilder där det står t.ex "Kategorier" på istället för att ha vanlig text?
4. Hur för man bort ramen som är runt inläggen?
Om du bara kan ett av dessa fyra så snälla kan du svara på de du kan.
TACK.
/Saga.

AMERICAN CHOCOLATE PANCAKES.

HEJ.
Jag åt nyss en av världens godaste pannkakor, men kanske de mest onyttiga också. Jag fick nämligen igår ett stort, stort paket från USA, mamma har en kompis som bor där och hon skickar stora paket vid varje högtid. Hon hade tänkt att den skulle komma fram vid julafton men jag vet inte riktigt om hon lyckades. Där fick vi bland annat fint omslagna pannkaks pulver i paket som man skulle röra ut med vatten och sedan hälla ut det på järnet. Jag fick dessa under när jag kom hem och kunde verkligen inte sitta stilla efter. De var så goda med äkta Americanska choklad bitar i, sådana som är runda nertill och raka upptill, eller det är kanske bara en inbillning. Jag tog bit efter bit och tuggade ner de i min
överväldiga mage som bara ropade efter mer! Men jag stoppade mig efter hundrafemtio stycken och lyckades ändå sätta mig i stolen igen. Efter en stunds smältande kom jag fram till att jag inte ville städa utan skriva i denna inläggsliknande sak. Jag fick också en gosig filt som är rosa och har grönt text som förestället mitt namn.
HA EN FORTSATT BRA HELG!

HANDBOLLS HELG.

GOD EFTERMIDDAG!
Idag har jag spelat handboll ända sedan klockan nio på morgonen till klockan tre på eftermiddagen. Jag började med att träna i tre timmar. Då tränade vi mest skott och blockning. Efter detta pass gick jag och mamma till Nacka Forum och när jag satt med denna godaste maträtt framför mig, pasta med sås och räkor, ringer telefonen. Laget behövde en till spelare och min tränare undrade om jag kunde hoppa in. Jag kunde och sa förstås att jag skulle komma. När min mage var full mötte jag Kajsa, Ester och Vilma i Nacka Forum och vår tränare Rickard. Vi var framme i sporthallen klockan tio över tolv och vi skulle samlas om ungefär tio minuter. Matchen gick bra bortsätt att jag inte riktigt lyckades få in bollen i målet. Matchen slutade tretton-fyra till oss. Vi har alltid vunnit över de tidigare så varför skulle vi inte vinna idag? Det blev en bra start tills imorgon. För imorgon klockan åtta på morgonen ska jag spela två-tre matcher. Önska mig lycka till?
HA DET NU JÄTTE BRA!
/Saga

UNDER RENOVERING.

HEJ.
Just nu är min blogg under renovering, om du vill se förvandlingen kom tillbaka om någon timme eller mer.
HA DET BRA.
/Saga.

HAPPY TREE FRIENDS.

HEJ.

Varning dessa filmer är dock lite våldsamma, om du är under 10 år rekommenderar jag att inte se dom. De hittade jag på youtube och om du vill se några till klipp av "Happy Tree Friends" så är det bara att gå in där.

Nå vad tyckte du?

/Saga.


LINN.

HEJ.
Linn är hemma hos mig, vi har just bakat choklad muffins som vi åt till mellanmål medan vi såg på Andra Avenyn. Vi såg också på Vampire Diaraies, men bara halva eftersom det hackade mot slutet. Jag skriver inte ner receptet eftersom jag redan har gjort det en gång tidigare. (Om du är intresserad av att göra några muffins tryck, HÄR.) Vi ska kanske spela lite dator till men sedan göra något annat.

Såg de godare ut andra gången?

HA DET BRA.

/Saga.


KLASSENS TIMME.

HEJ.

Återigen sitter jag vid denna burk men denna gång i skolan. vi har klassens timme, något som vi gör socialt varje fredag på eftermiddagen. Ibland fikar vi och kanske spelar fotboll ute. Vi slutar om några minuter, Linn ska med mig hem och då ska vi göra en massa saker. Vi kanske ska baka?

/Saga.


GOST WISHPER.

HEJ.
Nu sitter jag med ena nötter i ena handen och datamusen i andra. Ska om 3 minuter se det hyllade programet "Gost Wishper", ett väldigt bra program. Den är lite emellan läskig och rolig. Det handlar om en tjej som kan se andar och hjälper de över till andra sidan, mer får du inte veta. Du får se den om några minuter eller gå in på http://tv4play.se Där finns den antagligen om inte får du sätta dig varje vardag och dregla dig framför TV:n. Nu ska jag iallafall iväg till TV:ns rum.
HA DET BRA.
/Saga

JULIA OCH ELLY.

HEJ.
Igår var jag hemma hos Elly med Julia. Det var jätte kul. Vi bakade, tittade på Gost Wisper och fick med en massa glädje. Vi bakade choklad muffins med vaniljkräm, men krämen blev inte så lyckad. Det blev mer äggröra. Muffinsarna var gudomliga! Lagom små, perfekt gjorda och bara helt underbara. När det började bli mörkt ute satte vi på TV:n igen. Vi såg på "Room Raiders" i en halv timme. Sedan kom Julias pappa och vi kramade om Elly och sa hejdå. Jag och Julia gick ut till korsningen utanför Ellys hus och där kom hennes pappa stora, svarta bil. De skjutsade hem mig. När jag kom hem serverades det kyckling på bordet och jag tog tacksamt imot det. Efter en stund blev jag trött och satte på TV:n igen. Där var det några program jag inte alls var intresserad av och somnade direkt.
-------------------------------------------------------------------
Jag har tyvärr inga bilder eftersom jag inte hade min mobil med mig, men jag kan kanske lägg ut några senare..
HA DET BRA.
/Saga.

GLASÖGON PÅ.

GOD MORGON.
Jag fick låna hem mig tre par glasögon med mig hem. Här är några på:
Vilka tycker du är bäst?
Själv tycker jag om de stora.
HA DET BRA.
/Saga.

GLASÖGON.

HEJ.
Idag åkte jag in till ett litet ställe och tittade min syn. Jag var så fruktansvärt närsynt att jag knappt såg tredje raden på testet. Jag fick kontaktlinser och glasögon med mig hem, jag har inte fått ett förstarkat glas till glasögonen än, jag ska få de på Lördag eller Tisdag. Men nu ska jag bara testa och se hur de ser ut på mig. Jag lägger ut bilder senare, just nu har mamma de och hon är på möte. Jag har precis varit på handboll. Allt var kul förutom denna springrunda jag var tvungen att springa mellan sträckan, Busshållsplatsen till Gympasalen, var redan genomsvettig när jag öppnade den tunga dörren in i den ofräscha gympasalen. Några andra barn hade handboll före mig och jag var ensam i omklädningsrummet eftersom jag kom halv istället för hel, något jag helt glömde bort när jag sprang.
/Saga

VÄLKOMMEN VÅREN.

------------------------------------------------------------------------
VARMT VÄLKOMMEN VÅREN!
5 plus har lyckas höjas i våra kalla temperaturer. Istappar smälter och snön blir hård, kompakt och våt. När jag går över snön, går jag lätt utan att komma ner i den meter höga snön. Solen har lyckas tränga sig fram åter igen. Våren kommer tätt intill oss igen, Träden är fria från den pudrande snön men marken har ej lyckas få bort de. Nya knoppar på grenar och buskar börjar så smått växa fram och det doftar härligt, friskt och starkt.

------------------------------------------------------------------------
UPPSKATTA PLUSGRADERNA.
/Saga.

MITT SPORTLOV 2010

MITT SPORTLOV:
Jag vaknade tidigt varje morgon, gick och la mig sent. Miste en kompis och förbättrade relationen med två andra. Tog hand om en hund, sydde, stickade, spelade handboll, såg på bio och slappade hemma. Mycket i en vecka, mycket bra och lika mycket dåligt. Men det bästa med veckan var att jag fick min frihet tillbaka. Jag berättar inte hur men det känns som det. Jag tappade humöret och fick upp det igen, jag reagerade starkt och lugnt. Men när solens första strålar nuddade den gamla, våta snön som hade dragit sig över marken som tejp och aldrig ville flytta på sig kände jag hur glad jag var, att jag faktiskt hade ett liv ingen kunde eller behövde styra över. Jag har mycket jag kan berätta om. Svartsjuka, kompiskärlek - kompishat, upplevelser, minus- och plus grader. Jag ställde saker och ting till rätta och ting till fel. Jag löste problem och tog upp nya. Men de flesta är nu lösta.
SAGA ♥ ELLY ♥ JULIA.

HA DET BRA. Saga.

<3

it's completed love but I love you.

ÄLSKADE BRODER.

© copyright 2010 by: Saga A
det är en berättelse om 13:åriga Sara och hennes storebror som en dag försvinner och hittats vrotalt missbrukad av d'roger och då förändras hela Saras liv.
-------------------------------------------------------------------------
Ett år senare:
Det droppade utanför sjukhusets sköra fönster, den
svala viden som flög igenom den drömliknande salen
fyllde Sara. Hennes kraftiga andetag fyllde rummet upp
till brädden och hennes nervösa tankar snirklade sig
runt i hennes runda huvudskål. En vacker kvinna
kom trädande mot henne, Sara klev snabbt upp ur
stolen och följde med kvinnan utan ett ljud från hennes
kvävande röst. Hon klev in igenom dörren lutade sig
mot väggen och tittade rakt fram på denna blå, plastiga
tapet i hans trånga utrymme. Hon lyfte huvudet när
hon hörde en ljus röst från sängen. ”Sara, är det du?”
sade han. Hans magra armar och ben låg ovanför
täcket och hans breda leende fyllde ansiktet. ”ja.”
sade hon och satte sig på knä nedanför sängen.
”jag trodde det var sista månaden, du vet, sist vi träffades.”
sade William efter ett tag. ”nej, jag lever för dig nu.”
började hon. ”jag gör allt för dig, jag älskar dig.”
sade hon försiktigt och kramade löst hans magra
kropp. Han lade sina händer över hennes rygg och
kammade igenom det tunna håret med fingrarna,
han pussade henne lätt på huvudet men rätade
till sig igen. ”då får du nog leva länge, jag är bara
16, jag ska bli 85.” sade han med ett snett leende.
”jag älskar dig mer än allt annat, din kärlek till mig är
ofentlig min kära.” han pussade henne lätt igen och
granskade håret.
”hur går det i skolan? Du har börjat 6:an nu.” sade
han efter en stunds tystnad. ”bra faktiskt.”
sade Sara och ryckte på axlarna. ”jag ska fylla 13 år snart.”
han log tittade in i hennes ögon granskade dem noga.
”är det redan? Ja, men grattis.” Sara nickade och tittade
sig omkring i det lilla rummet. En blå trä hylla med glas stod
i hörnet av väggarnas mötning, små påsar med vitt pulver
och rosa tabbletter stod gömda bakom glaset samt cigaretter
och pipor. Hon drog efter ett andetag och granskade honom
lika noga som han granskade henne. Hans rakade, mörk
bruna hår stod upp som fjun på huvudet och hans bruna
ögon var lika vackra, hans röda påsar under ögonen och blåa
linjer runt näsan avslöjade hans missbruk.
”jag ville inte att du skulle se det här.” sade William, nästan lite irriterat.
”men vad hade du förväntat dig? Att jag skulle gå?” frågade hon.
”mm…” sade han och strök henne över håret. ”nej. Aldrig.” sade Sara
tyst och satte sig i den himmel blå stolen som strök sig mot väggen.
”men vad hände egentligen?” sade hon efter en stund. ”jag kände
mitt beroende.” sade han. ”jag varken hör eller kan kontolera mina rörelser
då.” hon nickade vände sig mot tavlan ovanför hans huvud och granskade
den vita segelbåten i det blåa havet och himlen. ”varför har du så mycket blått?
Tycker du verkligen så mycket om blått? Inte vad jag minns i alla fall…” han
skrattade till med ett ljut och reste på sig i en sittställning. ”nej. Det lugnar mig.”
”asså blått.” lade han till mellan dem ansträngda andetagen. ”kommer mamma,
pappa?” frågade han efter en stund. ”ja, självklart.” han lyste upp. ”men varför
kom dem inte idag?” Hon ryckte på axlarna. ”jag vet inte, jag ville gå själv. Se
om du var okej.” han skrattade sitt ljusa skratt igen. ”brukar inte föräldrarna
komma först då?” sade han leende. ”vad hade dem förväntat sig, att jag skulle
slå ner dem?” Sara drog hastigt fingrarna i mellan hårstråna. ”nej, då skulle dem
inte låta mig gå. Du kanske var arg på dem, Är du det?” han ryckte hastigt till i
kroppen och nickade. ”nej, det var inte deras fel.” sade han sedan.
När Sara stängde dörren efter sig och gick från
dem vita, plast korridorerna med vita, smala sängar l
ängst väggen tryckte hon ner näsan i denna svarta
halsduk hon hade runt halsen. Den luktade, den luktade William.
Hans halsduk hade hon använt länge sedan dess han hade
lämnat huset och blivit inramad i detta sjukhus som nu låg
bakom hennes fötter. Hon gick raskt mot hem vägen och
stoppade allt under beskydd, hennes fingrar, armar, ansikte.
Hon gick längst vägen, såg bussarna och människorna på
andra sidan gatan som pratade. Hennes längtan av hans
närhet gjorde att närvaron av andra människor skrämde
henne fullständigt och hon blev irriterad av detta. Sara
iakttog ett par, en kvinna och en man hand i hand längst
vägen. Solen gick ner, snön lyste och visade upp sig för
parets kärlek och dem traskade in längs denna vackra
badstrand som nu var täckt. Deras snabba andetag syntes
i vindens klara sky och dem ställde sig vid kanten av isens
klara yta. Sara gick in, in längs stranden och trädade förbi
paret mot den branta baken med grus. Hon klängde sig fast
vid ett träd och drog sig uppför backen och var inne på
grusgången mot hennes hus. Hon traskade uppför trappan och
öppnade det tända huset ljudlöst.
----------------------------------------------------------------
Detta är bara lite från min ofärdiga novell.
Vad tycker du?
/Saga

FÖRSTA STYGNET.

HEJ.
Idag prövade jag att sy lite, det gick sådär. Jag blev ändå ganska nöjd med min förvandling, från T-shirt till klänning.
Beskrivning om hur jag gjorde:
Börja lägga fram alla saker du behöver på bordet
Ett läderband, nålar, sax och tråd.
(Självklart en symaskin också men jag lyckades inte få med den uråldriga symaskinen.)
Leta upp din klädes typ/tyg:
Jag letade upp en vanlig T-shirt, jag lyckades inte hitta en svart T-shirt utan
tryck så jag fick vända den ut och in.
Klippa sönder över delen:
Börja med ena ärmen och klipp bort kragen. Ta sedan den andra
och vik in de klippta kanterna och fäst de med nålar. Ta fram symaskinen
och börja sy runt med raka stygn.
Sidorna:
Sy förhand ihop sidorna så de passar din form. Ta samma färg som tyget så
blir det mer diskret.
Extra material:
Ta fram siden, en gammal klänning eller något tyg. Klipp ca en decimeter breda och ca 6
decimeter långa bitar vänd ut och in på den färdige tröjan igen och fäst en rem i taget som en kjol.
Ta sedan ett tunt, genomskinligt  tyg över och låt det sticka ut. Ta skinn/läder och gör en fläta,
sätt den runt tröjan högt upp och sedan är det klart.
Resultatet:

/Saga


GOTT FRAMFÖR MIG.

HEJ.
Jag har en otroligt god middag framför mig. Både färgsprakande fiskarna i olika formerna med ris som förmodligen kallas för "Sushi" och vidbrända potatisklyftor med rökt kalkon på sidan bredvid, ska jag få i mig ikväll. Något jag uppskattar efter Rasmus- och mina hemma lagade pannkakor som jag åt nyss, de blev gyllen-gula och igenom stekta, och med lite sylt och glass kan det ju inte bli godare lunch? Jag har bara suttit i den gröna, stora puffen den sista tiden på dagen, jag ska resa mig snart och hitta på något, kanske spela kort framför brasan.
Denna otroligt goda middagen. En liknande åt jag för någon vecka sedan och lyckades ta en bild på dessa delikatesser. Ser lika gott ut utan potatis och kalkon men jag kan intyga att dessa sushi bitar inte är lika färska, de är nämligen köpta på ICA, i sådana plastkartonger.
/Saga.

GODMORGON SVERIGE.

God morgon Sverige och resten av världen.
Jag har just spelat några handbolls matcher som jag gjorde igår. Vi har inte vunnit något, ingen match alls. Men vi spelade bra och faktum är att vi bara låg under med några få mål. Jag har inte varit så aktiv de sista två dagarna eftersom jag inte har haft någon tid alls. Efter Hasseludden var jag utmattad och somnade direkt när jag kom hem, vid tio tiden. Igår vaknade jag halv sju och hade ingen tid i världen att sätta mig vid datorn och berätta om vart jag skulle, jag berättade om Hasseludden igår och precis när jag var klar med texten skulle jag göra en sallad till middag. Den blev riktigt lyckad!
------------------------------------------------------------------------
Klockan ett ska jag till ett fik och ficka med Pella, mina föräldrar känner hennes så de följer också med. Hugo ska också komma, men bara en liten stund eftersom han ska spela handboll vid halv ett - två. Han spelar också i skuru IK, ett väldigt bra lag spelar han i, jag har för mig att han är målvakt. Jag fick iallafall utvisning idag, jag slängde ner en tjej flera gånger på marken eftersom hon försökte göra mål. Jag spelar mest vänster 9:a och är nr 23.
/Saga

HASSELUDDEN.

HEJ.
Det blev en lång dag igår. På Hasseludden badade vi ute, inne och fick massage. Men det bästa var ju att man kunde ta hur mycket frukt man ville och hur mycket te som helst. Det var skönt och dessutom gott. I våra fina japanska morgonrockar gick vi in till det japanska köket och åt en japansk maträtt, eller flera. Vi fick ett bord för åtta och en rund ring i mitten av bordet. Där stod kocken, hon skulle laga maten framför oss. Hon var son till en kvinna som satt bredvid oss på en av de fyra övriga platserna. Hennes dotter var där på en av de tre övriga platserna och hennes dotters kompis och kompisens mamma. De var väldigt, sociala. Men fram mot efterrätten såg jag att de blev lite alkohol påverkade.
--------------------------------------------------------------
Sallad: En godsallad med morot, äpple, sallad, soja och mirra.
Förrätt: Pilgrimsmusslor med grönt och en viss sås, väldigt gott om man gillar fisk!
Huvudrätt: En vegetarisk, japansk omelett med svamp i, till detta en riktigt
god wok, grillad.
Efterrätt: Jag åt inte så mycket av det men jag kan intyga att det var gott. De hade sesamfrön
i nästan all mat de serverade, till och med i efterrätten. Vi fick en god Chokladkaka med sesamglass
och ätbara blommor. Gott men mättande!
----------------------------------------------------------------
Om du vill tramsa och bryr dig om vikt kan jag intyga att hela denna middag innehåller lika mycket kolhydrater som en påse chips. Så det är bara att äta!
Ha det bra. Saga.

ELLY.


BADHUSET.

HEJ.
Nu har vi kommit hem, båda trötta efter en lång dag i det lilla badhuset i Gustavsberg. Jag rekommenderar inte detta badhus om du vill ha lugn och ro. Det är mest småbarn och medel folk där. Men några få ungdomar lyckades vi syna fram. Vi åt en varsin Ciabatta, en macka med brieost, salami och sallad. En väldigt god variant! Vi tog med oss några få brownies också, de var mycket godare när de hade svalnat ordentligt.
----------------------------------------------------------
Elly ska sova över hos mig, en natt till. Det ska bli super kul! Vi ska få sushi till kvällsmat, 4 bitar var. Nu ska vi kanske spela "The sims 3". Jag vet inte riktigt, Elly är, som vanligt helt upphetsad över kameran och jag sitter och skriver, tänker och tittar på Elly's häpnads väckande bilder.
Den här bilden är en av många bilder som Elly har fotat:
/Saga.

RECEPT.

Den här varianten av brownies är lite seg och har mycket god och fyllig chokladsmak.

ca 25 bitar.

• 125 g mörk choklad, 56-64 % • 100 g smör, rumstempererat • 3 dl socker • 2 ägg • 2 msk kakao • 1 tsk vaniljsocker • 1 1/2 dl vetemjöl • 75 g mörk choklad, 70 % • 100 g valnötter, grovt hackade •

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugnen. Rör ihop smör och socker. Vispa äggen i en separerad bunke. Arbeta in det uppvispade äggen lite i taget och sedan den smälta chokladen. Sikta kakaon, vaniljsockret och mjölen i en bunke och vänd i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och vänd i den och valnötterna i smeten. Lägg bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form, 24x24 cm, och grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar. Sedan lägger du upp dessa underbara kakor på ett prydligt fat.

/Saga.


BADHUS.

HEJ.
Nu har Julia åkt med sin pappa till ett klätterställe och klättrar. Elly sitter och försöker lista sig ut på min kamera bredvid mig, och ropar alltid ut något för sig själv såsom "Saga, din kamera är störd! Saga, den zoomar ju in hela tiden! Saga, ÄNTLIGEN!". Jag skriver och försöker lätt och jämnt ignorera Elly's jubel. Vi ska till ett badhus vid ett tiden och kanske ska träffa Julia där. Vi har just bakat, igen. Den här gången bakade vi brownies! Jätte gott med smält, varm choklad i och några kilo socker. Nu väntar vi på de i ugnen de ska nämligen sitta inne i hela 30 minuter. Receptet kommer snart, i näst inlägg.
/Saga

SÖMNTUTOR.

HEJ.
Som vanligt får jag gå upp, jag har detta problem, jag kan inte sova mer än 8 timmar. Nu ligger Julia och Elly i sängarna och drömmer. De är gömda under täcket, och fötterna sticker fram under. Vi hade det jätte trevligt igår. Vi läste böcker, pratade, var inne på datorn och såg en film, Gladiator. Runt tolv tiden somnade jag och Elly mitt i filmen och Julia var tvungen att gå upp och stänga ner filmen. En ganska tidig kväll men lika rolig för det. Jag har brutit kompisbandet med Elin. Jag vet inte vad som kommer att hända med henne, hon har inga andra kompisar än oss, men hon hittar nog några som tycker om henne, om inte så får hon ta det, hon kan inte behandla någon hur hon vill utan att mista en kompis.
Ha en bra morgon. Saga.

NY JACKA.

HEJ.
Igår köpte jag en ny jacka också, en jeans blå som liknade i stort sätt jeans men denna tröja är gjord av ett tunt ljust blått tyg, som sitter bra på min axlar.
Jacka - Ginatricot - 199 kr - sitze S
Tröja - Ginatricot - 149 kr - sitze L

SKOR I ALLA MÖJLIGA SLAG.

HEJ.
Idag var vi på bio, vi tittade på lite skor också. Vi såg världens första designgummisko och de finaste klackskorna. Världens första design-gummistövel-som liknar gympaskor:
Finaste klackarna:
Vårens färger syns även på fötterna:

/Saga + Elly + Julia.


SAGA I UNDERLANDET.

HEJ!
Nu sitter Julia och Elly vid mitt bruna datorbord. Vi har just sett på bio (Alice i Underlandet), åkt buss och ätit Foccasha. (En god macka, rostat med feta ost + valfritt tillbehör.) Vi har haft jätte kul! Även om Elin är väldigt besviken på oss. Alice i underlandet handlar om en tjej som heter Alice och hamnar i ett "underland". Hon drömde samma dröm sedan hon var liten, att hon kom till detta "underland". Sedan får du se denna film om du vill veta mer.
Vi tittade på skor också och nu kommer en hel del bilder på både oss och samhället vi lever i.
/Saga+Julia+Elly.

COPYRIGHT.

HEJ!

Jag vill bara meddela att på alla bilder jga lägger upp är det copyright på eftersom jag har tagit alla bilder. Inte alla, t.ex de där söta kläderna, de letade jag ju självklart upp på google men snälla följ detta! Du får inte häller kopiera mina texter och självklart inte mina berättelser, då polisanmäler jag dig, om du kopierar mina berättelser. Jag säger icke detta för att skrämmas jag vill bara att ni ska få en uppfattning att mina berättelser betyder något för mig. Jag kommer självklart att skicka ett mejl till dig innan, om jag ser att du har lagt ut mina berättelse. Så du har en chans att ta bort den innan.

Ha det så bra. Saga.

EN RUNDA MED MOLLY.

HEJ.
Att en vanlig runda ut i vårens nya snö kan vara så vacker? Jag bevisar med några bilder att min lilla by kan vara som vackrast på vintern, självklart har jag några få bilder på mig och Molly också. Jag lyckades hitta ett litet fotavtryck, bara ett och var bara tvungen att ta foto.

Detta var en vanlig runda med lilla Molly, jag fick en
perfekt bild på henne här över eller hur?
Ser du mig bredvid? Där är jag efter en vanlig runda med
Molly, igenom svettig och kall, dessutom glömde jag vantarna
så de är istappar nu.
HA EN RIKTIGT TREVLIG KVÄLL. Saga.

COCO CHANEL.

Coco Chanel, världens mest unika designer igenom tiderna. Hon finns fortfarande i olika former. Randigt, rutigt och självklart svart/vit. Hon gjorde hattar och lyckades skapa en stil som alla lyckades tycka om, men och kvinnor.


"Tänk själv när det gäller mode. En kvinna ska inte vara någon
skyltdocka men det blir hon om hon följer modet slaviskt, utan att
någonsin rätta sig efter sin egen smak."
Coco Chanel.
Vad tycker du om henne och hennes uppfinnande?
/Saga

FINT ?

HEJ!

Jag tittade runt lite och fick syn på denna bild, vad tycker du om den? Är det för fint? För sött? Eller bara helt perfekt? Kommentera och glädj vid tanken. Själv skulle jag aldrig ha på mig något sådant. jag föredrar mest jeans och tröja. Men väldigt sött för den som kan klä sig i klänning och klackar utan att svimma.

/Saga.


BRASA.

Tummen upp för en härlig brinnande brasa som värmer upp hela huset med några strålar av eld. En otroligt mysig och gemensam brasa man bara kan titta in i och samtidigt sysselsätta sig med lågorna och det knastrande ljudet. Att sitta med en kopp te i handen tillsammans med sin mamma blir bara ännu mysigare, det ända som behövs nu är lite mörker.

Min brasa. Har du någon brasa hemma?

/Saga.


MOLLY.

GOD EFTERMIDDAG!
Jo. Jag tänkte lägga ut några bilder av henne jag tog idag när hon var trött och suktades av mina otroligt goda skorpor. Hon har varit ute och gått fyra gånger idag och fortsätter gnälla ändå. Hon är snäll och lugn men orkar nästan inte att leka och hon är bara 3 år? Några tips som piggar upp stackarn? Kommentera, som du vanligtvis brukar lyda. Jag uppskattar kommentarerna verkligen, alla dumma och snälla. Men de dumma tar jag bort.
/Saga

CHOKLADSKORPOR + TE.

HEJ!
Idag har jag bara varit hemma och pysslat. Mamma kom hem vid lunch och då åt vi risgrynsgröt med kanel och socker, super gott! Speciellt på ett sportlov när det är kallt ute. jag bakade igen. Idag gjorde jag några chokladskorpor. Väldigt gott. (Jag skriver in mitt recept lite längre ner.) När kakorna äntligen var klara tog jag fram kastrullen och kokte lite te till oss. Jag gjorde ett kanel te och ett hallon te. Utanför oss, har vi ute möbler, de är fyllda med minst en meter hög snö.

RECEPT PÅ CHOKLADSKORPOR.

För ca 50 stycken.

 

Lyxigt goda!

 

100 g smör, rumstempererat ♥ 2 dl strösocker ♥ 3 ägg ♥ 4 1/2 dl vetemjöl ♥ 1 1/2 dl kakao ♥ 1 tsk vaniljsocker ♥ 1 tsk bakpulver ♥ 1 krm salt ♥ 125 g mörk choklad, grovt hackad ♥ 1 dl hasselnötter, grovt hackad♥ äggvita till pensling ♥

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. (Du kan använda elvisp, det går fortare.) Rör i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en enskild skål. Vänd ner blandningen lite i taget i äggsmeten. Blanda choklad och nötter. Dela degen i två eller fem delar. (Beror på vilken storlek du vill ha, jag tog fem delar.) Rulla ut bitarna till längder, ca 40 cm långa. (Om du delade smeten två delar.) Lägg dem på bakpappers klädd plåt och platta till dem något. Pensla längderna med äggvita. Blanda råsocker och kanel och strö över. (Det går bra med strösocker också.) Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt längderna svalna något och sedan är de klara, goda och samtidigt nyttigare än brownies.

/Saga


LÄNGTAN TILL DANSEN.

LÄNGTAN TILL DANSEN.

Jag har en sådan fruktansvärd längtan till att ställa mig i denna tumma lokal och ta steg efter steg med musiken. Kunna känna rörelser i rummet och släppa ut kroppen ur gallret. Jag vill se mina fotsteg i spegeln igen, kunna känna mig nöjd. Men detta krockar med min handboll, tiderna. Ska jag missa en träning varje vecka för att kunna några få fotsteg? Ja, jag känner för det. Jag vill kunna hoppa och snurra. Kunna hålla takten och leva i en värld med vältränade kroppar och musik. Jag ska skicka ansökan till dansen, även om jag får eller inte. Jag känner en sådan fruktansvärd längtan att jag dras till denna dans, hiphop.

/Saga


NY DUSCHAD + STÄDNING.

HEJ.
Jag duschade nyss, det var på tiden. Det kliade i hårbottnen och det såg så äckligt ut. Jag har också städat i Lizzy's bur och i mitt eget. Molly följer efter mig vart jag än går och nu sitter hon bredvid mig, tittar och förföljer mina rörelser över tangentbordet. Mamma har åkt till någon keramik kurs och pappa jobbar, Rasmus har sovit hos en kompis, Bian och kommer hem vid tio. Hans mopedlektioner börjar vid ett. Lycka till? Första gången provkörning. Jag ska iallafall inte göra så mycket, fortsätta med min stickning och i stort sätt bara mysa hemma. Jag gjorde en underbar Juice drink till frukost. Vill du veta receptet?, då får du läsa lite till, det kommer lite längre ner i texten. Jag kanske ska åka och bada i ett badhus men är inte riktigt säker. Imorgon ska jag se på bio, Alice i Underlandet i 3D. Med Julia och Elly. Men tyvärr kan inte Elin vara med eftersom hon är på basketläger.
Vi ska vara hos Julia innan bion och sova över hos mig efter. Det ska verkligen bli skoj!

RECEPT PÅ JUICE DRINK:
recept för ett glas, ca en decimeter i glaset.

GULD FEBER.

GOD KVÄLL.
Innan jag går och lägger mig och sätter på TV:n ska jag meddela att "Guld Feber med Erik och Mackan" börjar idag kl. 20.00 på tv 6. Om du missar detta program kan man väl alltid gå in på tv6play.se? Jag tänker iallafall gå nu och se på tv programmet. Vad ska du hitta på? Kommentera!

/Saga.

FORUM NACKA.

HEJ!
Om du såg två flickor, en lång och en ganska kort. En med svart och en med mörkbrunt. Så såg du mig och Hannah. Vi kom nämligen på att vi skulle åka till Forum vid fyra. Det tog ganska lång tid eftersom jag bor ganska långt ifrån Forum Nacka eller Nacka Forum, säg hur du vill. Jag köpte en tröja, en orange. Du kommer se den på några bilder sedan. Jag bjöd Hannah på en Naked Juice Bar drink, hon tog "Strawberry dreams" och jag "Mango Mania" det var väldigt gott och faktiskt väldigt uppfriskande! Det kostade bara 72 kr för två små, de rekommenderas av mig! Gå dit, köp en smoothie och varför inte titta i några fina affärer och sedan ta en godis bit på JamJam?

Och varför inte sätta på ett skärp? :P

Tröjan - Ginatricot - 149 kr - sitze L.

Skärpet - mormors gamla - 0 kr - För alla.

/Saga.


CUPCAKES MED HANNAH.

GOD FÖRMIDDAG!
Idag kom Hannah hem till mig, alldeles nyss faktiskt. Men vi har hunnit göra goda choklad muffins, mums! Vill du ha tips på hur man gör? Här är ett recept:
Mini-chokladcupcakes.
Man få ta flera...
20 små.
50 gram smör
1 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda smält smör och mjölk och häll ner blandningen i smeten. Blanda mjöl kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten.
Placera ut små pappersformar i en minimuffinsplåt eller använd dubbla pappersformar ca 4-5 cm i diameter på en plåt. Fyll formarna med smet tills det återstår ca en halv cm av formen. Grädda imitten av ugnen ca 10-12 minuter. Ta ut kakorna och låt de kallna på ett galler.
Sedan har du några så otroligt goda muffins framför dig!
Våra muffins blev lite större men väldigt goda. Här ser du några:

Lycka till! (:

/Saga + Hannah.


FÄRGER.

HEJ!
Jag tycker verkligen om dessa converse. Färgglada och fina! Vad mer behöver man på sina fötter? vad tycker du om dessa? Kommentera! (:
/Saga

LITE UR MIN BOK.

HEJ.
Här är lite ur min såkalladae bok "Skymten av Skuggan."

© Copyright by: Saga A

Mina blängande tänder hängde kvar i den blonda flickans käke. Hennes blå ögon stirrade grått mot marken och hennes rosa mun var fylld av rött, tjockt blod. Mina andetag flåsade mot marken igenom den strama näsan. Jag släppte henne mot den grå liknande vägen emellan några gula radhus. De sov. Deras andetag rörde sig runt mig och deras ständiga hjärtan dunkade.

Flickan låg längs vägens gång med klibbigt hår som satt fast runt hennes sönderbitna käke och runda kinder. Hennes oskyldiga, rädda min satt förfrusen i hennes ansikte och gav ett dån av glädje inom mig. Mitt skratt susade igenom vinden. Min mörka hy låg tätt intill mörkret, ögonen lyste ut, ut över havet. Jag släppte taget om henne, lät henne ligga där ensam, oskyddad av ännu mer rädsla och sorg när hon tittade ner mot sig själv skulle hon se sig själv som en mördad, brotalt skadad person som sett något hon inte kunde rapportera. Jag slängde mig utför, tog tag i varje gren och gav djupa spår efter mig. Havets vågor gungade stilla, vinden smekte mitt ansikte och min nakna, svarta kropp var bunden av mörkret.

Jag steg ner, gick över havskanten, min kropp försvann under ytan och mina starka rörelser syntes omkring mig. De blåröda ögonen lyste, tittade efter varje detalj runt bottnen. Det var ljust, stenarna var grå och lyste upp detta hav. Jag kände smaken av kött i munnen, min straka lust efter mer blev diskret i mitt djupa sinne som ständigt letade efter mer och gav inget tillbaka.

Jag drog ut armarna igenom vattnets luftiga rum och kraften gav mig ännu ett starkt behov att simma neråt men jag behöll mig på samma linje. Mina tänder blängde och läpparna flög upp, deras starka behov av att synas var mer möjlig än omöjlig.  Min nakna kropp smekte sig mot vattnets ljumma känsla.

Jag reste mig, hela havet följde mig upp till den ömtåliga bryggan. Jag skakade av mig det och mitt hår slängde i vinden. Jag sprang in mot de grå järnvägarna mot Centrum. Jag lyckades torkas av vinden.

Jag öppnade snabbt upp den låsta ettan, som låg vid de andra dörrarna på rad i det långa huset. Jag tittade tomt in mot lägenheten, drog på mig mina slitna kläder som låg i byrån bredvid dörren. Det började ljusna utanför, klockan var fem och solen lyste upp sitt första, röda ljus ut över horisonten. Mitt stängda fönster gav mig en titt av den ofattbara verkligheten. Mitt tomma rum innehöll en bred gungstol och denna stora bokhylla som var fylld av utrivna texter stod bredvid. Jag lutade mig mot den vita, målade väggen och tittade in i det oberörda rummet. Gammalt kött. Stora bitar låg på golvet, blodet som hade spridit sig över de andra bitarna hade sugit sig in i den fräna människodoften och blodets järn gav detta syrliga kött ett värde, ett värde att äta. Jag tittade bort, såg ut över bilarna som började röra sig ut över vägen.  Jag tog raska steg ut i det sten gjorda huset, jag steg ut över det första trappsteget med ett fast handtag om den svarta ledstången.

 


 

Vad tycker du?

/Saga


NY STICKNING.

HEJSAN.
Jag tänkte börja så smått på en ny stickning. Jag har köpt garner för över 100 kr i Å-hus i somras så jag har så det räcker. Men vad ska göra av alla mina olika sorters och färger? Ge mig förslag!

/Saga.

ORANGE.

HEJSAN.
Jag gillar verkligen orange. Den är fin, både ljus och mörk. Både gul och röd. Den är i stort sätt allt. Den har en syrlig känsla också, färgen är underbar i mina ögon. Både på kläder och överallt är det fint med en liten färgklick av orange men dock ska man inte ha för mycket.
Vilken färg tycker du om?
/Saga.

FRÅGOR?

HEJ!
Jag har fått dessa frågor på min mejladress och svarar här:



Dagens fråga nr 1.
Är du någon slags under kvinna?
Svar.
Jag kan inte säga att jag är någon slags "under kvinna" men jag
är ett "under barn" eftersom jag är denna unika person.
Dagens fråga nr 2.
Hur många unika personer tittar in på din blogg igenom snitt?
Svar.
Faktiskt runt sjuttio till hundra. Ibland mindre men igenom snitt
kan det nog bli femtio ungefär.
Dagens fråga nr 3.
Kan inte du skriva lite mer om dig?, jag är ganska ny och din
"presentation" syns inte längre eftersom det var en av dina nyaste
inlägg i den här bloggen misstänker jag. ;)
Svar.
Vad kul att du intresserar dig. Jag kan väl göra något litet inlägg
till dig och alla andra som undrar. Jag ska dock inte göra det så
långt eftersom det finns en risk att det uttråkar dig som resten av
min blogg gör.

Tack för frågorna, jag har ca 15 frågor kvar men dessa frågor får vänta tills vidare.
/Saga.

TIDIG.

HEJSAN.
tidig kväll och tidig morgon, logiskt. Jag kan inte sova mer än 8 timmar, dessutom vaknar jag tre fyra gånger per natt varje gång. Nu har jag gammal chips smak i munnen, något väldigt äckligt. Jag försöker få bort det med en bit marabou choklad, men det går inte så bra. Några andra tips?

Nu sitter jag mysigt med mammas stora, tunga morgonrock och rufsigt hår. Jag har på mig några hem stickade strumpor jag själv gjort. På grund av stickning, håller jag på med en lång halls-duk i många olika färger. Eller jag håller på med två, jag har alltid två eller mer uppgifter/intressen på samma gång, sedan avslutar jag de. Men oftast får de ligga i en låda och ruttna.

Tagen igår kväll utanför mitt hus.
Flickan med rosetten är jag. Pojken med den
blå jackan är min kompis.

Detta är min stickning.
Jag började med den igår kväll.
/Saga

RSS 2.0